Thuiswerken een paar tips

3 thuiswerktips

Thuiswerk tips in corona tijden. Zoom, microsoft teams, remote teams.

  1. Voelen je ogen ook zo moe na een lange zoommeeting?

🌱Tip: zet je laptop op een anderhalve meter afstand van je indoor jungle.

Tijdens de online meeting kijk je over je laptop heen naar de planten.

Zo gun je je ogen rust. Om aandachtig mee te volgen, moet je echt niet de hele tijd naar dat scherm kijken. Creëer variatie.

2. Je voelt je gespannen.

🌱 Tip: Doodle die indoor jungle, terwijl je in een meeting zit.

Doodlen houd je geest scherp. Het houd je in het hier en nu. Doodle en verbind de schetsen met je aantekeningen in de vorm van een sketchnote. Je gaat de meeting daardoor ook beter herinneren.

3. Je werkt meer uren dan ervoor? Hoe begrens je dit?

🌱 Tip: beweeg meer.

Door online te werken lijken we nog meer verandert te zijn in een stel handen met een brain. Onze aandacht is helemaal buiten ons lichaam. We vergeten te drinken, middag te eten etc.

Onze systemen zijn niet op mensenmaat gemaakt. Onze werkwijzen en digitale systemen, zijn echt gemaakt om ons te laten blijven zitten en doorwerken.

Het is dus heel herkenbaar dat je extra werkuren klopt.

Ik raad je het boek “don’t just sit there” van Katy Bowman. Het leest goed, en zit bomvol praktische tips over hoe je bewegen deel van een werkleven kan maken.

https://www.goodreads.com/book/show/26084621-don-t-just-sit-there Door bewust je lichaam te gaan bewegen, staand werken, op de grond zittend werken etc. Dus door veel variatie in te brengen, ga je de roep van je lichaam sneller horen.

🌱Extra variant, doe alsof je een imaginaire hond hebt die dagelijks uit moet. Wij hebben ,net zoals die hond, de wandeling nodig. Na die wandeling, ga je echt geen zin hebben om nog achter je scherm te kruipen.

🌱 Plan je ontspanning in.

Het werk zal wel gedaan worden. Durf je ontspanning in je agenda te betonneren. We zijn allemaal mensen, mij lukt dat ook niet altijd. Maar ik merk echt op dat wanneer ik de ontspanningsmomenten inplan, ik ze ook effectief sneller doe.

Wil je graag leren hoe je je indoor jungle kan inzetten om te ontspannen ?

Ontspannen is een werkwoord

Je hoeft niet goed te zijn om te beginnen, maar je moet beginnen om goed te worden. Kom maar de workshop Meditatief planten tekenen

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst. check je spam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: