Beeldende therapie bij eetstoornis

Hoezo, wat is dat voor iets, beeldende therapie?

De Nederlands beroepsfederatie heeft een erg mooi artikel geschreven over de meerwaarde van beeldende therapie bij het herstelproces van een eetstoornis.

https://www.vaktherapie.nl/eetstoornis

Zowel in de residentiële programma’s in Gent, als in Tienen zet men beeldende therapie doelgericht in als therapeutische werkvorm bij eetstoornissen.

In beeldende therapie oefenen we de grote creativiteit in de kleine creativiteit. Tijdens het creëren, kan je dezelfde angsten of gevoelens ervaren, die je in het dagelijkse leven ervaart. Dit samen, met een ervaren therapeut, beleven met krijt, waskrijt, klei, collage, verf, etc geeft je de kans om het anders te doen. Het geeft je de kans om aan je eetstoornis te tonen dat die niet de overhand heeft. Met vallen en opstaan, want perfectionisme, daar doen we niet aan mee.

Emoties uiten, daar heeft onze maatschappij het in het algemeen erg moeilijk mee. Als je uitgepraat bent bij de psycholoog, wat dan? Dan kan beeldende therapie een uitweg bieden. Niets moet in beeldende therapie, jij bepaalt het proces. Jij behoudt de regie.

Lichaamsgericht werken kan helend zijn. Geef jezelf een kans, je hoeft het niet alleen te doen.

Boek nu je intakegesprek mail naar danni@mensenmaat.com

eetstoornis eetherstel therapie wachtlijst

%d bloggers liken dit: