Therapie


“ Jouw stem was als een massage voor mijn hoofd, ik voel mij helemaal rustig en ontspannen”

Feedback van een client, na een begeleide visualisatie.


Creatieve therapie

Creatieve therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Ventileren met woorden & beelden wanneer het nodig is, zonder woorden verwerken, wanneer het kan.


Vergelijk het met een emmer. Die kan soms overlopen. Het leven zorgt voor onverwachte wendingen, wat spanning kan geven. Spanning bouwt zich op. Op een gegeven moment dreigt die emmer vol spanning over te lopen. Tussendoor die spanning ontladen, dus die emmer wat leegmaken, geeft je de kans om veerkrachtiger om te gaan met onaangename verassingen.

In therapie kan je, op eigen tempo, die spanning ventileren.

Je hebt geen kennis van kunst of materialen nodig.

Wil je niet persé in therapie, maar eerder preventief werken?
Creatieve coaching is dan iets voor jou,  jij & ik duiken samen een museum, een legale street art plek of kruidentuin in. Opgeladen met creatieve energie kom je weer boven water. In sessies van 2u, met 15 min pauze, kan je dit inboeken.

Hoe gaan we samen aan de slag?

In een intake gesprek bespreken we je hulpvraag. Creatieve therapie kan helpen bij spanning, het verwerken van trauma of andere kopzorgen. Kom je uit opname, voor het herstellen van een eetstoornis? Dan ben je ook zeker welkom.

In eerste instantie praten we, jij vertelt , ik luister. Samen kiezen we uit tools in mijn therapeutische toolbox.

Voel je je niet goed in je vel, loop je tegen een depressie aan of ben je richting burn-out aan het gaan? Dan ben je aan het juiste adres.

Is er een klik tussen ons? Dan gaan we aan de slag. Afhankelijk van je hulpvraag, kunnen we ook sessies in een bos of museum doen. En soms,… gaan we aan de slag met-street art (disclaimer: tagging is illegaal, ik weet de plekken waar je legaal op ne muur moogt ventileren, want soms, soms is een blad niet groot genoeg en hebde gewoon ne muur nodig)

Kostprijs: 75 euro per sessie van 50 min-1 uur. Deze prijs is inclusief beeldend materiaal.

Praktisch :

Voor afspraken die minder dan 48 uur op voorhand worden afgezegd, wordt een het volledige bedrag aangerekend ten bedrage van de gemiste sessie.

Tijdens de sessie ben ik telefonisch niet bereikbaar. Laat een bericht achter op mijn voicemail en ik zal je zo snel mogelijk contacteren. Je mag ook steeds een bericht via SMS sturen. AUB geen whatsapp.

Opgelet, er is geen wachtzaal, dus kom op tijd. Je kan parkeren voor het huis, de deur zit in de zijgevel. Als je te vroeg bent, gelieve in je auto te wachten.

Vanaf 18 jaar ben je welkom.

Ben je student beeldende therapie? Dan raad ik je aan om in proces te gaan met een andere non-verbale therapievorm zoals muziektherapie of danstherapie. Beeldende therapie is waarschijnlijk niet geïndiceerd.

Het atelier is deel van de groepspraktijk https://www.psychologica.be.

Adres Atelier:
Appeystraat 20A te 3830 Wellen

Overdag, op maandag tot 16:00, verwerken we samen wat je dwars zit. 

S’avonds is ( hybride) online therapie is ook mogelijk.

De online therapie is hybride, online en af en toe buiten in de echte wereld. Voornamelijk 18+, twintigers & mensen die verder weg wonen maken gebruik van deze hybride optie.

Mail naar danni@mensenmaat.com voor een intakegesprek.

Werkmomenten:

MA: 10:00-16:00 in het atelier

Vind mij ook op https://www.vindeentherapeut.be/therapeut/danni-hoedemakers-hasselt.html

Danni’s achtergrond:

Bachelor in Healtcare – Creatieve therapie met de optie Beeldende therapie PXL 2019-2022, (geslaagd met onderscheiding) Waarvoor ik vijf maanden stage heb gelopen in het psychiatrisch ziekenhuis broeders Alexianen in Tienen, op de afdeling eetherstel.

Klimaatcoach, klimaatgesprekken Nederland 2019

Creatieve therapie 2019, centrum voor avondonderwijs

Young management acceleration program, 2015-2016 @ Vlerick business school

Gelukscoach 2015

De stad Hasselt was de eerste ‘stad van geluk’ in België. Ik heb verschillende training gekregen van Leo Bormans en gaf workshops over maakbaar geluk. Doorheen de stad Hasselt bezochten we een handvol officiële geluksplekken en aan de hand van concrete opdrachten ontdekten we kracht van positieve interventies en hoe we het geluk van onszelf en anderen kunnen versterken.

Bachelor in wetenschap en kunst – Architectuur 2006, Hogeschool wetenschap en kunst Sint Lucas Brussel

Andere relevante bijscholingen: TRE Nederland, Positieve psychologie bij Leo Bormans, the Agerbeckmethod,…

%d bloggers liken dit: